Tesla розкрила подробиці про електричний кросовер Model Y

В ході конференції з інвесторами, в рамках презентації фінансового звіту за минулий рік, гендиректор Tesla Ілон Маск розкрив нові подробиці про другий кросовер своєї компанії – Model Y. Бізнесмен повідомив, що «Тесла» почне вкладати кошти в організацію виробництва цього електромобіля до кінця 2018 року.

krosoverteslanovii

Виробничий план по новинці представлять в найближчі 3-6 місяців, тоді ж оголосять, де саме її будуть випускати – цілком ймовірно, що це буде новий завод. Маск зазначив, що сумний досвід повільного запуску седана Model 3 дозволить уникнути тих же проблем з Model Y і що виробництво електричного кросовера буде ефективніше при менших витратах.

Перше і єдине на даний момент зображення Tesla Model Y було опубліковано на початку минулого літа. Спочатку було оголошено, що цей електричний кросовер розділить платформу з Model 3, потім Маск анонсував зовсім нову архітектуру, але, врешті-решт, повернувся до вихідного плану під тиском інших директорів. В результаті було вирішено , що моделі 3 і Y будуть мати загальні компоненти, проте електричний кросовер отримає більш просунуту електрику з 12-вольтовими батареями замість 3,6-вольтів, а його збірка буде більшою мірою автоматизована – це означає, як мінімум, будівництво окремої лінії.

Хочемо нагадати, що виробник електромобілів Tesla Motors зазнав рекордних збитків в 2017 році, чисті втрати американського виробника електромобілів перевищили два мільярди доларів.

teslazbitki

Загальний річний дохід «Тесли» склав 3,3 млрд доларів, але при цьому сумарний чистий збиток виявився 2,24 млрд доларів, що втричі більше втрат в 2016 році (773 млн доларів). Минулий рік виявився дуже суперечливим для американської компанії. З одного боку, вона вивела на ринок свій найдоступніший електрокар – Model 3, а також показала прототипи двох нових моделей – вантажівки Semi і спорткара Roadster.

Всього в 2017 р Tesla Motors реалізувала 102 тис. yових електромобілів, виконавши завдання продати не менше 100 тис. машин за рік. До 2020 р у компанії Tesla Motors має з’явитися ще чотири нових моделі: електрична фура Semi, компактний кросовер Model Y, суперкар Roadster, а також пікап, який за своїми розмірами буде близький до Ford F-150.

Схожі записи