Tesla представили тизер електромобіля Model Y

tesla-model-y-teaser-1

Тесла показали зображення першого тизеру Model Y, електричного компактного позашляховика. Зображення було представлено на щорічних зборах акціонерів Tesla в 2017 році в Музеї комп’ютерної історії в Маунтін-В’ю, Каліфорнія.

Генеральний директор Tesla Елон Маск також підтвердив про зміни у плані розробки електромобіля, аби той став новою, самостійною платформою і для майбутніх електромобілів подібного типу.

Спочатку Tesla планували побудувати невеликий позашляховик на тій же платформі, що і Tesla Model 3, але тепер вони орієнтуються на абсолютно нову платформу електромобіля.

Раніше в цьому місяці Маск сказав, що нова платформа буде готова до виробництва від кінця 2019 до початку 2020 року.

Але, як і з Model 3, ми повинні побачити зображення тикера за рік до випуску, власне, електромобіля, тож Тесла показали нам зображення тизеру вже зараз. Зображення показує нам не надто багато, але ми вже бачимо деякі аналогії із Model 3.

Сьогодні на зборах акціонерів Маск також сказав, що він очікує що Model Y стане більш популярною ніж електромобіль Tesla Model 3.

Говорячи про нову платформу Маск уточнив, що збирається зменшити кількість проводки та упростити виробничий процес. Менше електропроводки означає легшу автоматизацію в виробничому процесі і Маск планує зовсім іншу – більш автоматизовану виробничу лінію для Tesla Model Y. Він додав, що Gigafactory 1, швидше за все, випустить акумуляторні батареї для автомобіля, але для виробничих ліній автомобіля буде побудований новий завод.

Поки не повідомляється, коли електромобіль буде представлений, але Маск сказав, що у відкритті Tesla Semi з’явиться щось ще. Навряд чи це буде електромобіль Tesla Model Y, але час покаже.

Схожі записи