Tesla отримала власну гоночну серію

Завдяки своєму фантастичному прискоренню, Tesla Model S P100D вже досить часто зустрічається на трасах дрег-рейсінгу. По суті, це на сьогоднішній день найшвидший дорожній електромобіль. Однак зовсім скоро ми зможемо побачити змагання Model S на офіційних гоночних трасах.

tesla_sport_elektrik

Компанія Electric GT Holdings, Inc. анонсувала, що FIA, міжнародний регулятор автоспорту, офіційно схвалив гоночну серію Tesla під назвою Electric Production Car Series. Серія стартує в цьому році і в перших гонках братиме участь близько 20 автомобілів – спеціально підготовлені Model S P100D.

Електромобілі налаштовані на отримання потужності 778 к.с., щоб розганяти болід до сотні за 2,2 секунди. Поряд з необхідним для професійних гонок комплектом систем безпеки, і комплектом аеродинамічного обважування, гоночні Model S отримають спеціальні шини Pirelli, гальма Alcon, спортивну підвіску і пластикові деталі, які можна швидко міняти на треку.

Однак Electric GT не згадує одну деталь – запас ходу. Tesla стверджує, що в гоночному режимі Model S може проїхати на повному заряді 80 кілометрів.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

В перспективі можна прогнозувати цілу електричну GT-серію, особливо, якщо згадати Jaguar, всерйоз розраховує на гоночну серію електричних i-Pace.

Схожі записи