Tesla Model S: 900 кілометрів на одному заряді

tesla_900_km

Два роки тому Кейсі Спенсер поставив, здавалось, неможливий рекорд. Він сів за кермо електромобіля Tesla Model S 85D та проїхав на електромобілі цілих 550 миль (885 кілометрів). Кейсі їхав на електромобілі Тесла більше 26-ти годин, завжди їхав за вітром та багато спускався із пагорбів. Швидкість електромобіля, за кермом котрого сидів Кейсі, зазвичай була близько 32-х, а то й менше, кілометрів на годину.

Це секрети, котрі Кейсі Спенсер відкрив нам тоді, аби пояснити, як він проїхав таку вражаючу відстань на Tesla Model S. Вражає, так? Але це ще не все, адже два роки потому, всього кілька днів тому, Стівен Пітерс та Джоері Кулс, уродженці Бельгії, побили його рекорд, проїхавши цілих 560 миль, а тобто 901 (!!!) кілометр на одному заряді акумулятора!

Для встановлення рекорду вони проклали замкнений, кільцевий маршрут протяжністю 26 кілометрів по дорогах провінції Східної Фландрії. Щоб попередити інших учасників руху про те, що електромобіль бере участь в експерименті, на заднє скло була наклеєна велика табличка c написом «Test» (на фото). Як з’ясували Пітерс і Кулс, найбільшу економність силова установка Model S показує при швидкості 40 кілометрів на годину. Тому вони намагалися дотримуватися цієї швидкості протягом всього маршруту.

На відміну від Кейсі, нові рекордсмени сиділи за кермом електромобіля Tesla S P100D.

До тесту електромобіля Пітерс та Кулс готувались серйозно. Ось як вони прокоментували подію опісля випробовування електромобіля Тесла:

«До моменту випробувань ми вже прекрасно знали, як зробити кожен поворот чи круговий рух, аби бути впевненими, що ми будемо їхати із найменшим можливим споживанням енергії. І нам також доводилося порівнювати кожне коло при різних температурах, так як ми знали, що їхати доведеться і вдень, і вночі.»

В результаті заряду акумулятора вистачило на 23 години 45 хвилин. Силова установка витратила 97,4 кіловат-годин енергії, а середня витрата склала 108 ват-годин на кілометр.

Tesla Model S P100D оснащується набором батарей ємністю 100 кіловат-годин. З місця до 96 кілометрів на годину електромобіль з активованим режимом максимальної продуктивності Ludicrous розганяється за 2,5 секунди. У минулому році Агентство з охорони навколишнього середовища США (EPA) підтвердило, що запас ходу електромобіля складає 315 миль (507 кілометрів).

Схожі записи