T-Pod – електрична вантажівка шведського стартапу

Шведський стартап Einride почне поставки безпілотних вантажівок T-Pod, особливістю яких є відсутність кабіни, восени 2018 року. При цьому апарати отримають систему автоматичного управління з програмним забезпеченням від компанії Nvidia.

bezpilotna_vantazhivka

Прототип автономної вантажівки T-Pod був представлений влітку минулого року. Завдяки відмові від кабіни і елементів механічного управління довжина електричної вантажівки склала всього 7,3 метра. При цьому вантажопідйомність T-pod дорівнює 20 т.

Електричної вантажівка комплектується повністю електричною силовою установкою, що живиться від блоку акумуляторів на 200 кВт-год, які дозволяють проїжджати без підзарядки до 200 кілометрів. Для T-pod передбачена можливість як повністю автоматичного, так і дистанційного керування.

Раніше повідомлялося, що до 2020 р компанія Einride планує організувати масштабну мережу доставки між Гетеборгом і Хельсінгборгом. Передбачається, що транспортна система включить 200 безпілотників T-Pod, для яких між двома шведськими містами обладнають станції підзарядки. Розробники впевнені, що автономні вантажівки зможуть перевозити до 2 млн палет в рік, завдяки чому щорічний рівень шкідливих викидів CO2 знизиться на 33 000 тонн.

Схожі записи