Що стримує продаж електромобілів в Україні

До 2019 року світові продажі електромобілів можуть досягти приблизно 2 млн в рік, передає Forbes з посиланням на результати дослідження «Огляд світового ринку електромобілів в 2018 році», проведеного компанією Frost & Sullivan.

elektroszostrimue2

У поточному році продажі електромобілів прогнозуються на рівні 1,6 млн шт. У 2017 року в світі було продано 1,2 млн електромобілів.

Факторами, що стримують темпи зростання продажів електромобілів, залишаються технології виробництва електромобільних батарей і нерозвиненість інфраструктури зарядних станцій в більшості країн. При цьому в батарейному сегменті позначилося протистояння між виробниками літій-іонних і перспективних твердотільних акумуляторних батарей.

Компанії, сконцентрувалися на виробництві літієвих батарей ємністю близько 60 кВт-год, що забезпечують пробіг на одній зарядці до 360 км. При цьому вартість АКБ різко впала і склала на кінець 2017 р менше $ 200 за 1 кВт-год.

Згідно з дослідженнями Frost & Sullivan, завдяки зниженню вартості АКБ, збільшиться продаж представницьких електромобілів.

Проте, такі галузеві гіганти, як BMW і Toyota активно працюють над твердотільними АКБ, що володіють більшою питомою ємністю і більнішими характеристиками. Такі батареї будуть використовуватися на електромобілях і гібридах BMW i-series і гібридах Lexus.

Інфраструктура зарядних станцій для електромобілів в більшості країн залишається недостатньо розвиненою, що також стримує зростання продажів електромобілів. Сьогодні в світі налічується більше 90 тис. зарядних станцій, а до кінця поточного року їх кількість може збільшитися до 120 тис.

В Україні на 1 березня 2018 року зареєстровано 6613 електромобілів. При цьому 81% електромобілів складають старі Nissan Leaf, ввезені з США.

Схожі записи