Symbioz Demo Car – безпілотний концепт c віртуальною реальністю

Renault представила Symbioz Demo Car – прототип для дорожніх тестів, побудований на основі концепту Symbioz.

renaultut

Symbioz Demo Car дозволить відчути «досвід водіння 2023 року». Автори бачать своє творіння органічною частиною «цифрового життя» водія і пасажирів.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

Тестовий прототип демонструє практичну сторону технологій і систем, представлених першим Symbioz. Зовні він більше схожий на серійну версію.

Довжина концепт-кара – 4920 мм, ширина – 1920 мм, висота – 1440 мм. Розмір колісної бази – 3070 мм. Тестовий автомобіль оснащений автопілотом четвертого рівня, який дозволить водієві «передати» управління і просто насолоджуватися поїздкою і спілкуванням з пасажирами, або насолоджуватися віртуальною реальністю за допомогою VR-шолома.

renault222

Під час руху водій може бачити, все що відбувається в будинку на екрані дисплея, дистанційно налаштовувати опалення і роботу побутових приладів. За п’ятнадцять хвилин до виїзду вся інформація про маршрут буде виводитися на планшет або екран телевізора, а за п’ять хвилин до виїзду водій зможе переглянути інформацію про рівень заряду батареї, погодні умови і запас ходу. Передбачено три режими руху: стандартний, спортивний і автономний.

renaultttt333

З місця до 100 км / год електрокар прискорюється за 6.0 с. Живляться мотори від батареї ємністю 72 кВт • год. При необхідності її можна замінити акумулятором ємністю 100 кВт • год.

renaulttt444

З 2019 року серийники отримають автопілот другого рівня, а в 2022 році компанія планує вивести на дороги автомобілі з четвертим рівнем автономності. Крім того, до 2022 року з’являться вісім нових електрокарів Renault.

Схожі записи