Студенти створять електричний багі

Компанія Hyundai опублікувала перші зображення концептуального електричного багі , який розробили фахівці європейського дизайн-центру марки разом зі студентами Європейського інституту дизайну в Торуні (IED). Прем’єра новики відбудеться на початку березня на Женевському автосалоні.

studentielektro

У створенні експериментального електромобіля взяли участь 15 учнів IED з Китаю, Індії, Італії, Мексики, Великобританії і Південній Кореї. За словами розробників, головним завданням було « переосмислити ідею традиційного автомобіля».

Габаритна довжина концепту складе 3745 мм, ширина – 2235 мм, а висота – 1455 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2580 міліметрів. У двомісного електромобіля не буде даху, дверей і вітрового скла. Технічні характеристики поки не називаються. Поки лише відомо, що багі буде приводитися в рух єдиним електромотором.

На Женевському автосалоні компанія Hyundai також покаже повністю електричну модифікацію компактного кросовера Kona. Без підзарядки акумуляторів новинка зможе проїхати до 470 кілометрів.

videohundaikona

У списку оснащення будуть присутні системи активної і пасивної безпеки, систему автоматичної екстреної зупинки, а також системи контролю сліпих зон та сучасна мультимедійно-навігаційна система.

Вартість майбутнього кросовера поки невідома, як і невідома точна дата виходу на світовий ринок, але передбачається, що продажі почнуться тільки влітку 2018 року.

Можна відзначити, що Hyundai Kona з електричною установкою стане одним з перших автомобілів компанії в майбутній лінійці електрокарів. Крім того, деякі технології в майбутньому будуть перенесені на моделі преміального бренду компанії Genesis, під яким перші електрокари можуть з’явитися вже в 2021 році.

Схожі записи