Стильний триколісний електромобіль SOLO від канадської Electra Meccanica

solo-electra-meccanica-electroavtomobil_1

Невелика канадська компанія Electra Meccanica розробила електромобіль, який навряд чи зможе стати повноцінною заміною традиційного авто, однак, він якнайкраще підійде для нетривалих поїздок по місту, наприклад, на роботу і назад.

Триколісний електромобіль Electra Meccanica Solo розрахований тільки на одну людину. За статистикою більшість водіїв добираються на роботу поодинці. Тому фахівці Electra Meccanica вирішили, що пасажирські сидіння в Solo просто не потрібні.

Клиноподібна форма кузова зробила новий електромобіль дуже обтічним. Коефіцієнт лобового опору Electra Meccanica Solo – 0,24. Шасі виконано з композитного матеріалу на основі вуглепластика, завдяки чому машина важить лише 450 кг і відрізняється хорошою маневреністю.

solo-electra-meccanica-electroavtomobil_2

Електромотор Solo розташований ззаду і розвиває 61,1 кВт (82 к.с.), а також має крутний момент 190 Н*м. Всього лише за 8 секунд Solo розганяється до 96 км/год. Максимальна швидкість при цьому становить 128 км/год.

На одному заряді електромобіль може проїхати до 160 км – цього якраз достатньо, щоб доїхати з дому на роботу і назад, а також додатково заїхати у ще кілька місць в місті. Саме для таких цілей і має використовуватися розробка Electra Meccanica.

Швидкість зарядження Solo залежить від потужності зарядного пристрою. При 220 вольтах процес зарядження займе 3 години, при 110 вольтах – 6 годин.

solo-electra-meccanica-electroavtomobil_3

Інтер’єр автомобіля доволі спартанський. Місцями в салоні електромобіля відсутнє оздоблення. Автомобіль обладнаний рідкокристалічною панеллю керування. На ній відображаються кількість витрачених ампер, швидкість, ступінь заряду, температура і кількість пройдених миль. Solo оснащена кондиціонером, склопідіймачами з електроприводами, камерою заднього виду, брелком для управління, USB портом і системою Bluetooth. Electra Meccanica Solo також має багажник об’ємом 285 л.

Electra Meccanica Solo – доступний засіб пересування. Триколісний Solo буде коштувати 19888 канадських доларів (близько 15 150 доларів США). Машина вже доступна для попереднього замовлення, стартовий внесок становить 250 доларів США. Замовити електромобіль можна в білому, червоному, чорному і сріблястому кольорах. Продаж електромобілів розпочнеться в 2017 році.

Схожі записи