Rinspeed Oasis: автономний міський електромобіль дебютує на CES 2017

rinspeed-oasis-concept-2017-0

Швейцарська фірма Rinspeed не створює транспортні засоби для продажу, але вже багато років поспіль вона дивує своїми незвичайними концепт-автомобілями. Так, останнє її творіння – новий прототип електричного двомісного міського автомобіля Oasis, який здатний пересуватися в повністю автономному режимі і оснащений бортовим міні-садом для живої рослинності.

rinspeed-oasis-concept-2017-1

Велика площа електромобіля є засклена, і тому він дещо нагадує собою капсулу. На весь дах Rinspeed Oasis розтягнуті сонячні батареї. Вироблена в них електрика живить літій-іонну батарею. Загалом оригінальний дизайн двомісного компактного автомобіля виглядає досить футуристично. У «Oasis» передні колеса майже повністю приховані. Електромобіль має спеціальну рульову систему і два електромотори в колесах з векторизацією крутного моменту, які дозволяють електромобілю розвертатися, практично, з нульовим радіусом.

rinspeed-oasis-concept-2017-2
rinspeed-oasis-concept-2017-5

Всередині Rinspeed Oasis швидше схожий на вітальню, ніж на автомобіль. Приладова панель містить спеціальний засклений відсік, у якому можна вирощувати рослини. Також є два стильних крісла і великий телевізор. В повністю безпілотному режимі рульове колесо перетворюється в комфортний столик або робочий стіл з комп’ютерною клавіатурою, і водій може зайнятися своїми справами, не відволікаючись на водіння.

rinspeed-oasis-concept-2017-3
rinspeed-oasis-concept-2017-4

Це, швидше, транспортний засіб наступного покоління з безліччю електронних опцій ультрасучасного гаджета. Електромобіль оснащений електронним помічником з голосовим управлінням, який за допомогою вбудованої камери вміє фотографувати і викладати відео та фото в будь-яку соціальну мережу. Є також функція розпізнавання жестів. Електромобіль оснащений зручним 5К-екраном, який дозволяє легко управляти всіма процесами. Автомобіль за допомогою кнопки на смартфоні сам приїде до місця виклику, а після поїздки – вирушає на місце стоянки і акуратно припарковується.

rinspeed-oasis-concept-2017-7

Відсік в задній частині автомобіля є багатофункціональним. Його можна використати в якості традиційного багажника для приватних користувачів або в якості контейнера для перевезення продуктів для служб доставки (він оснащений системами підігріву і охолодження).

rinspeed-oasis-concept-2017-8

Oasis дуже добре підходить для каршерінга. За допомогою додатка в телефоні власник зможе підібрати попутника не лише за схожістю маршруту, але і за спільними інтересами.

Технічні характеристики електромобіля поки що не відомі.

Свій концепт Rinspeed представить в січні на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі і на автосалоні в Нью-Йорку (США).

Схожі записи