В Німеччині за електромобілі доплачуватимуть 4000 євро

nimecjki_electromobili

В Німеччині при купівлі електромобілів будуть виплачувати премію в 4 тисячі євро, гібридних авто – 3 тисячі. Виплачувати премію мають почати вже у травні цього року – після відповідного рішення уряду. Про це у середу, 27 квітня, на прес-конференції в Берліні повідомив міністр фінансів Вольфґанґ Шойбле.

Такі домовленості було досягнуто на переговорах з німецькими автовиробниками. Витрати на стимулювання купівлі електромобілів у обсязі 1,2 мільярда євро розділять навпіл між федеральним бюджетом і автоконцернами. Найбільші німецькі виробники VW, Daimler і BMW вже заявили про підтримку та свою участь у програмі.

Уряд таки домігся своїх умов, хоча попередньо автовиробники декларували готовність оплачувати тільки третину витрат. Правда уряд також пішов на поступки – взяв на себе зобов’язання виділити 300 мільйонів євро на створення 15 тисяч електрозаправок для електромобілів.

audir8_2

Премія виплачуватиметься лише при купівлі електромобілів та гібридів вартістю до 60 тисяч євро і тільки тих виробників, які беруть участь в програмі. Виділених коштів мало б вистачити, щоб преміювати купівлю до 400 тисяч автомобілів. Таким чином уряд планує досягти кількості 500 тисяч екологічних авто до 2019 року.

У 2015 році в Німеччині нараховувалося близько 25 тисяч електромобілів і 130 тисяч гібридних авто із загальної кількості у 45 мільйонів легкових автомобілів.

Схожі записи