Pop.Up: безпілотний літаючий автомобіль

airbus-flying-car-pop-up-1

В цьому році на Женевському автосалоні концерн Airbus представив концепт літаючого автономного транспортного засобу під назвою Pop.Up, який був створений спільно з італійською фірмою Italdesign. Інженери Airbus планують зробити абсолютно універсальний транспортний засіб, який здатний зняти обмеження сучасної міської мобільності.

airbus-flying-car-pop-up-2

Незважаючи на те, що Pop.Up виглядає як техніка з фантастичного фільму, машина задумана досить практично. Модель виявилася модульною і здатною пересуватися як по землі, так і по повітрю за рахунок електричної тяги. Планується, що автомобілі-мультикоптери працюватимуть в складі єдиної транспортної мережі, а викликати їх можна буде через спеціальний додаток. Спосіб транспортування буде обирати пасажир. Він розташується в капсулі, яка здатна пересуватися по дорогах на наземному модулі, або літати на повітряному.

airbus-flying-car-pop-up-3

Наземна платформа Pop.Up буде оснащена 60-кіловатним електродвигуном, який приводить в рух задню вісь. Швидкість «візка» буде обмежена електронікою на позначці в 100 км/год, а її максимальний запас ходу в 130 км забезпечить акумуляторна батарея ємністю 15 кВт*год.

Літаючий модуль буде влаштований по аналогії з квадрокоптерами, що здійснюють зліт і посадку вертикально. Електропривід потужністю 136 кВт і батарея ємністю 70 кВт*год забезпечать дальність польоту в межах 100 кілометрів при максимальній швидкості до 100 км/год.

airbus-flying-car-pop-up-4

Розроблено і спеціальне програмне забезпечення. Крім безпілотних можливостей, штучний інтелект буде накопичувати знання про переваги кожного з пасажирів, всіх доступних маршрутах і місцях пересадки на інший транспорт.

Компанія Airbus відома випуском вантажних, пасажирських і військово-транспортних літаків. Крім того, компанія бере участь в розробці космічної станції JUICE, яку планують відправити до Юпітера в 2020 році.

Схожі записи