Pininfarina побудувала для китайців електричний концепт HK GT

Італійське кузовне ательє Pininfarina представила на автосалоні в Женеві концептуальний електрокар HK GT. Ця машина створена на замовлення китайського стартапу Hybrid Kinetic, який планує приблизно в 2020 році почати випуск серійних машин.

pininfarina

Електричний концепт HK GT обладнаний 4 електродвигунами, сумарною потужністю тисяча вісімдесят вісім к.с. – по одному на кожне колесо. Це забезпечує не тільки повний привід, але і можливість керування вектором тяги. Максимальна швидкість купе становить 350 км/г, а розгін до 100 км / год займає 2,7 секунди.

. . . . .

pininfarina2

Ємність фірмової тягової батареї при цьому не велика – всього 38 кіловат-годин. Це менше, ніж, наприклад, у Nissan Leaf. Тож не дивно, що і запас ходу у потужного спорткара не великий – всього 160 км. Вирішити цю проблему допомагає резервне джерело живлення. Їм може служити або бензиновий генератор, або – водневі паливні елементи.

pininfarina3

Раніше Pininfarina вже співпрацювала з Hybrid Kinetic, представивши седан H600 і кросовери K550 і K750 . Тоді машини оснащувалися схожими силовими установками з тією різницею, що резервними джерелами живлення в них служили мікротурбіни.

Схожі записи