Opel повністю перейде на виробництво електромобілів до 2030 року

opel-ampera-e

Топ-менеджмент компанії Opel працює над перетворенням бренду в такий, який буде продавати лише повністю електричні транспортні засоби. Генеральний директор Opel Карл-Томас Нойман (Karl-Thomas Neumann) розробив план поступового припинення виробництва моделей з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ) аж до цілковитої відмови від них і, водночас, повного переходу на виробництво електромобілів, пише німецьке видання Manager Magazine з посиланням на внутрішні джерела. Ця ініціатива повинна обговорюватися радою директорів General Motors в травні 2017 року.

Стратегія Карла-Томаса Ноймана передбачає, що Opel відмовиться від інвестицій в розробку нового покоління автомобілів з ДВЗ. Замість цього компанія зосередиться на створенні виключно електромобілів, взявши за основу архітектуру хетчбека Chevrolet Bolt EV, який в Європі продається як Opel Ampera-e.

Автомобілі «Опель» створюються на основі моделей GM, але виробляються в Європі. Проте з електромобілем Ampera-e все по-іншому, оскільки це не просто ребрендингова версія Chevy Bolt, а відмінність в тому, що його виробництво повністю здійснюється GM на заводі Orion в штаті Мічиган.

Однак, втіленню цього плану може завадити те, що General Motors, якому належить Opel, зараз веде переговори про продаж німецького бренду іншому автовиробникові – французькому PSA Group (Peugeot-Citroën). Поки що не відомо як потенційний продаж вплине на цей план і взагалі, навіть, на наявність існуючих моделей Opel і, зокрема, електромобіля Ampera-E.

У разі ж прийняття плану, мова піде про фактичне розділення компанії на дві: старий Opel і новий Opel – останній і буде створювати електромобілі. При цьому старий підрозділ незабаром перестане існувати. На думку глави Opel до 2030 року в модельній лінійці німецької марки залишаться виключно «зелені» автомобілі.

Схожі записи