Новий рекорд серійного Tesla Model S P100D: розгін до 60 миль/год за 2,28 секунди

tesla-model-s-p100d-rekord-0-60mph-za-2-28-sec-1

Електромобіль Tesla Model S P100D нещодавно зазнав оновлення програмного забезпечення, яке дозволило електромобілю розганятися з 0 до 60 миль за годину (96,5 км/год) за 2,38 секунди, про що можна більше дізнатися з нашої попередньої статті. А зараз стало відомо, що електромобілю вдалося встановити новий світовий рекорд розгону до 60 миль/год. В режимі «Ludicrous +» він зміг досягти цієї швидкості за 2,276 секунди, ставши, тим самим, першим серійним автомобілем в світі, який здатний долати позначку в 2,3 секунди.

Попереднє досягнення 2016 року в 2,5 с також належало Tesla Model S P100D, тобто електромобіль Тесла поліпшив власний результат. Це найшвидший автомобіль у світі, якщо міряти за часом розгону.

Крім того, за словами генерального директора Tesla Ілона Маска, покращено і час проходження електромобілем традиційної для дрег-заїзду дистанції в ¼ милі (402 м). Зараз цю дистанцію вдалося подолати за 10,5 с проти 10,8 с раніше.

ludicrous

Варто зазначити, що в даному випадку мова йде про звичайний серійний автомобіль без будь-яких змін і доробок у його конструкції, оскільки раніше для участі в гонках Electric GT була протестована модифікована (полегшена) Модель S P100D, яка змогла розігнатися з 0 до 60 миль на годину за 2,1 секунди.

tesla-model-s-p100d-rekord-0-60mph-za-2-28-sec-2

Цього разу хоч електромобіль і не піддавався модифікації, є ймовірність того, що поставити новий рекорд йому все ж допомогли нові полегшені колеса Arachnid з кованими алюмінієвими дисками, які постачаються виключно по спеціальній програмі замовлень Tesla.

Нагадаємо, нещодавнє оновлення програмного забезпечення Tesla Model S, назване Easter Egg (великоднє яйце) дає змогу домогтися більшої потужності електродвигунів у спортивному режимі «Ludicruous+». Сумарно вони розвивають близько 780 к.с.

Схожі записи