Новий електромобіль Honda використовує технологію 3D-друку

honda_3d__1

Компанія Honda показала перший у своїй історії електромобіль для міста, кузовні деталі та деякі елементи шасі якого були надруковані на 3D-принтері. Прем’єра прототипу, розробленого спільно з технологічною фірмою Kabuku, відбулася в Японії на виставці CEATEC 2016.

Електромобіль, побудований на легкому трубчатом каркасі, має тільки місце для водія та невеликий вантажний відсік в задній частині кузова. Проте, він був створений на основі нової платформи – Variable Design, яку компанія показала на Паризькому автосалоні.

honda_3d-print-2

Нова платформа дозволить користувачам персонально вибрати компоненти і функції, які потрібні для нетривалих міських поїздок. Так, наприклад, можна вибрати більш низький кліренс для комфортної посадки людей з обмеженими можливостями, вантажний відсік для кур’єрської доставки або більш просторий салон для сімейних поїздок. Це лише кілька варіантів функцій для нових японських міських електромобілів.

Технічні характеристики електричної силової установки і максимальний запас ходу електромобіля компанія Honda поки не розкриває.

Офіційно підтверджено, що в найближчому майбутньому почнуться продажі цього електромобіля. А 3D-друк технології суттєво здешевлять цей транспортний засіб.

Схожі записи