Новий електромобіль Fisker EMotion має запас ходу 640 км

fisker-novyj-elektrychnyj-avtomobil-emotion

Розробник гучного автомобіля Fisker Karma і талановитий датський автомобільний дизайнер Генрік Фіскер, який зовсім недавно пообіцяв «посунути» Tesla, представив прототип свого нового електромобіля. Перші зображення Fisker EMotion Генрік Фіскер розмістив на своїй сторінці в Twitter. За словами Генріка, новий електромобіль зможе не просто стати конкурентом Tesla, а й показати кращі характеристики.

Компанія Фіскера представила проект дорогого і повністю електричного спорткара, який отримав назву EMotion. Як і заявлялося раніше, електромобіль буде мати максимальну швидкість 260 км/год і запас ходу в 640 км, який в разі успіху обіцяє стати найбільш вражаючим в індустрії.

Секрет великої дальності ходу полягає у використанні нових батарей, деталі про які тримаються в секреті. Відомо тільки те, що Fisker EMotion буде використовувати нову технологію батарей з використанням графена виробництва Fisker Nanotech, спільне підприємство між Fisker Inc. і Nanotech Energy Inc. До всього іншого Фіскер розповів, що модель буде оснащена автопілотом.

fisker-novyj-elektrychnyj-avtomobil-emotion_1

У дизайні автомобіля EMotion пріоритет отримала можливість покращення аеродинамічних характеристик. На передній частині відсутня радіаторна решітка, як і в останній версії Tesla Model S, електромобіль оснащений адаптивними світлодіодними фарами у вигляді бумеранга, а також камерами і радаром для забезпечення безпілотного функціоналу.

У своєму прес-релізі, компанія заявляє, що EMotion повністю змінить уявлення про сегмент люксових повністю електричних автомобілів. І це дуже самовпевнено, враховуючи, що поки що на руках у компанії є тільки рендери майбутнього автомобіля, а за плечами у Фіскера вже є досвід не зовсім вдалого створення і запуску електромобіля.

Публічну презентацію електромобіля EMotion заплановано на 2017 рік, а старт продажів електромобіля – на першу половину 2018 року. За попередніми даними, Fisker EMotion отримає дверцята типу «крила метелика» і матиме нову розважальну систему, яка не дасть пасажирам нудьгувати в дорозі. Інтер’єр буде підкреслювати максимальний комфорт. Інтерфейсом можна буде користуватися з обох передніх і задніх сидінь, а також всі місця матимуть доступ до екранів та інформаційно-розважальних функцій.

Очевидно, що Фіскер цілить в першу чергу по Tesla. Причому, можна помітити, що EMotion виглядає так, ніби до кузова Model 3 приробили перед від Karma, попередньої моделі електромобіля Фіскера. Крім Fisker, випустити конкурента Tesla вже пообіцяла BMW. Нещодавно також китайська LeEco показала серійну версію свого спортивного електромобіля.

Схожі записи