Електромобілі Tesla отримають збільшений запас ходу

100d

В компанії Tesla Motors передбачають випуск нових версій електромобілів Model S і Model X з позначенням 100D без першої літери «P» в назві. Вони отримають найбільший запас ходу серед всієї лінійки американського бренду, але поступляться динамічними показниками.

Нові електромобілі матимуть літій-іонні акумулятори ємністю 100 кВт-год і будуть позиціонуватися як «незаряджені» варіанти топових модифікацій Model S і Model X. Вони виявляться не такими швидкими, як версії P100D, проте зможуть проїхати істотно більшу відстань завдяки зменшеній витраті енергії.

tesla-model-x-model-s

Раніше Tesla Model S P100D назвали «зеленим» автомобілем з найбільшим запасом ходу. Електромобіль здатний проїхати на одній зарядці до 315 миль, що еквівалентно 507 кілометрам.

На початку листопада глава «Тесли» Ілон Маск пообіцяв модернізувати режим високої продуктивності силових установок Ludicrous Mode на моделях в версіях P100D, що дозволить покращити динаміку електромобілів. Зараз Model S в такому варіанті може розганятися з нуля до 96 кілометрів на годину за 2,5 секунди, а кросовер Model X – за 2,9 секунди.

Схожі записи