Nissan-Renault обіцяє створити електромобіль за 7000 доларів США

renault-nissan-elektromobil

Виступаючи на енергетичній конференції в Парижі, глава альянсу Nissan-Renault Карлос Гон заявив, що він планує створити повністю електричний автомобіль для китайського ринку, який буде продаватися за ціною не більше $ 8000, враховуючи урядові пільги і субсидії. Зрештою, він хоче побудувати електромобіль, який коштує всього лише $ 7000 без врахування урядових пільг і субсидій. Це амбітні цілі. “Якщо ми зможемо зробити цей прорив, то він змінить правила гри на ринку”,- сказав Гон.

Цей електромобіль розрахований, перш за все, на китайський ринок. Хоча не виключено його появу і в інших країнах під маркою Dacia. Навіть попередні характеристики електромобіля поки невідомі. Швидше за все, в Китаї його будуть випускати під брендом Venucia на спільному підприємстві Nissan і Dongfeng в Гуанчжоу.

В Китаї вже продається електромобіль від компанії Nissan – це версія LEAF, випущена під новою маркою, проте він не користується великою популярністю. Гон говорить, що просто LEAF, відомий як Venucia E30 в Китаї, коштує надто дорого як для пересічного китайського покупця, більшість з яких не є мільярдерами. Venucia E30 продається в Китаї за ціною приблизно $ 37000. “Те, що ми хочемо зробити, це створити електромобіль за $ 7000-8000 без врахування урядових пільг і субсидій”, – сказав він.

В даний час уряд Китаю пропонує покупцям, так званих, “нових енергетичних транспортних засобів” істотні стимули, які виходять за рамки просто знижок і кредитів. Людина, яка купує електромобіль, має право зареєструвати його негайно. Ті, хто купують звичайний автомобіль, повинен чекати, щоб отримати дозвіл зареєструвати його. Цей процес відбувається через лотерею і може зайняти до 5 років.

Китай поставив перед собою мету 5 000 000 електричних і автомобілів на зарядці на дорогах до 2020 року, але всі ці стимули, мається на увазі урядові пільги і субсидії, дорого обходяться. Уряд зазначав, що він не може дозволити собі такі щедрі компенсації на невизначений термін. Ось що робить мету Гона настільки важливою – автомобіль за ціною нижче $ 8000 без пільг і субсидій. Він уже складає план на час, коли припиниться вся допомога від уряду.

Генеральний директор компанії Nissan не розповів нічого про те, як він планує досягти своєї мети. Очевидно, що він очікує подальшого падіння цін на батареї, але, напевно, він ще на щось розраховує. Автомобілі, мабуть, самі по собі будуть простої комплектації, але цього може бути достатньо для багатьох китайських покупців, які просто хочуть мати можливість дістатися з точки А в точку Б, і назад, без ходьби.

Схожі записи