Nissan, Renault і Mitsubishi спільно випускатимуть дешеві електромобілі

nissan-leaf-11

Альянс Renault-Nissan і тепер вже разом з Mitsubishi Motors, планують випускати дешеві електромобілі, які будуть створюватися на платформі хетчбека Nissan Leaf, яку серйозно доопрацювали. Основним завданням є створення електромобілів за якомога нижчою ціною. Саме такі і хоче запропонувати трійка автовиробників.

Ціна на нові електромобілі не повинна перевищити двох мільйонів ієн, що еквівалентно 17 тисячам доларів США. Частково здешевленню автомобілів посприяє використання спільної платформи. Ще Renault-Nissan і Mitsubishi спільно розроблять електромотор і акумуляторні батареї.

Зараз електромобіль Nissan Leaf оснащений 109-сильним електромотором і комплектом батарей ємністю 24 або 30 кВт*год. В останньому випадку автомобіль може проїхати без підзарядки до 250 км. Очікується, що запас ходу моделі другого покоління, яка з’явиться в 2017 році, виросте до 400 кілометрів.

Нові електромобілі за планом мають з’явитися в 2018 році. У них будуть однакові: силова установка, інвертор та батареї. Під якою саме маркою будуть складатися електромобілі, поки що не відомо. Можливо, що на різних ринках їх запропонують під різними брендами.

Як відомо, нещодавно концерн Renault-Nissan придбав 34% пакету акцій Mitsubishi Motors. Раду директорів японської компанії вже очолив керівник Renault-Nissan – Карлос Гон. Renault-Nissan і Mitsubishi разом планують виробляти до 10 млн автомобілів на рік.

Нагадаємо, раніше керівництво Renault заявляло, що хоче створити для китайського ринку електромобілі вартістю не більше $ 7000-$ 8000. Очевидно, що це не будуть автомобілі класу «люкс», але в країні, де щорічно продається 20 млн нових машин, багатьом просто необхідний засіб для пересування.

Схожі записи