Nissan Leaf 2018: презентація нового електромобіля (ФОТО, ВІДЕО)

nissan3

Японська компанія Nissan Motor Company офіційно представила електромобіль Nissan Leaf 2018 нового покоління.

Таким чином найбільш популярний електромобіль у світі Nissan Leaf офіційно змінив покоління.

Експозиція популярного авто відбудеться в рамках автосалону у Франкфурті-2017, а на світовий ринок Leaf 2018 вийде до кінця поточного року.

Новий Nissan Leaf 2018 оснащений абсолютно новим дизайном екстер’єру і новою трансмісією, має акумуляторну батарею ємністю 40 кВт*год. Наступного року розробники обіцяють запустити у виробництво модифікацію з акумулятором на 60 кВт*год. Зарядити акумулятори можна як від звичайної мережі 220 В (це займе приблизно 8 год), так і за допомогою швидкісної зарядки. Швидка зарядка, завдяки якій можна поповнити запас батарей на 80%, триватиме всього сорок хвилин.

nissan10

Leaf 2018 укомплектований електричним двигуном, який здатен генерувати 147 (150) кінських сил (320 Нм). Запас ходу по європейському циклу становить близько 235 миль (378 км). За більш строгим, американським стандартом запас ходу Nissan Leaf 2018 буде відповідно 150 миль, або 241 кілометер.

nissan3

У США електромобіль можна буде придбати за $ 29 990, що майже на $ 700 менше, ніж вартість автомобіля минулого покоління.

Як відзначають у компанії, в оснащення нового Nissan Leaf 2018 входить низка передових технологій. Найголовніше нововведення – це система ProPILOT – однолінійна автономна технологія управління від японського виробника. ProPILOT може автоматично управляти відстанню до транспортного засобу спереду зі швидкістю від 19 миль в годину (30 км/год.) до 62 миль в годину (100 км/год). Також система може керувати транспортним засобом і стежити, щоб авто залишалося відцентрованим на смузі. За необхідності система може повністю зупинити машину. Є автономна функція парковки, яка використовує 12 ультразвукових датчиків навколо автомобіля, щоб направляти новий Nissan Leaf в паркувальне місце.

nissan2

Новинкою Leaf 2018 є електронна педаль, яка пропонується в якості стандартного обладнання. Вона дозволяє водієві прискорювати, уповільнювати, зупиняти і утримувати автомобіль через педаль акселератора. Можливості електронної педалі, запевняють у компанії, здатні задовольнити понад 90% потреб середньостатистичного водія.

nissan4

Дизайн нового Nissan Leaf 2018 сильно відрізняється від попередника, який дебютував в 2010 році. Автомобіль отримав нові штучні грати радіатора, нову світлотехніку і затемнені задні стійки.

Взагалі цей Nissan Leaf мало що відрізняє його зовні від звичайного авто.

Схожі записи