Nissan анонсували ProPilot – свій автопілот для нового покоління електромобілів Nissan Leaf

nissan_leaf_propilot_1

Майбутнє нове покоління Nissan Leaf стане першим електромобілем японського автовиробника, який представить свою нову систему автономного водіння ProPilot, котра працюватиме й за межами Японії.

На днях Nissan анонсували цю функцію у своєму відео, а також представили перше фото «інтер’єру» кермової частини наступного покоління електромобілів Leaf.

Вчора автовиробник написав в своєму прес-релізі:

«У найближчі роки технологія Nissan ProPILOT запропонує більш високі рівні автономії, і в кінцевому підсумку система зможе переміщатися навіть міськими перехрестями. Щоб зробити поїхдки для водіїв наших електромобілів більш безпечними та приємними, ProPILOT Assist є частиною Nissan Intelligent Mobility – плану компанії по трансформації управління електромобілем та інтегрування їх в суспільство».

У своїй нинішній формі ProPILOT орієнтований на рух по шосе. Автопілот Nissan пропонує функції аналогічні Autosteer та Traffic Aware Cruise Control що продемонстрували нам Tesla Autopilot.

За останні кілька місяців були виявлені прототипи нового покоління Nissan Leaf, а остаточна версія виробництва для поставок на ринок очікується під кінець 2018 року, вірогідно, у вересні.

Очікується, що новий електромобіль буде оснащений акумуляторною батареєю на 60 кВт/год, що забезпечить більш ніж 200 миль (322 км) ходу на одному заряді.

Безумовно, Nissan намагатимуться конкурувати у продажах електромобілів дешевших за 40 000 доларів із Chevy Bolt EV та Tesla Model 3.

Схожі записи