NIO EVE – китайський безпілотний електромобіль майбутнього

nio-eve-concept-avtomobil-1

Днями на щорічному фестивалі SXSW, який проходить в американському Остіні, NIO вперше продемонстрував автономний електромобіль майбутнього Eve, але офіційний дебют вражаючого прототипу відбудеться на Шанхайському автосалоні у квітні.

nio-eve-concept-avtomobil-2

NIO – це бренд шанхайської компанії NextEV, яку заснував власник одного з найбільших автомобільних сайтів Китаю Вільям Лі, фінансується китайськими венчурними фірмами, такими як Tencent, має досвідченого інженера в особі Падмашрі Уорріора, який очолює американське відділення компанії, і наймає експертів з автономного водіння від таких відомих компаній, як Tesla і Apple.

Концепт NIO Eve добре показує, яким творці бачать майбутнє безпілотних автомобілів. NIO Eve має не тільки ефектну зовнішність, а ще й незвичайну концепцію оформлення інтер’єру. Проектуючи електромобіль, конструктори в першу чергу подбали про комфорт пасажирів. Адже салон – це 6-місна лаунж-зона з кріслами, які утворюють диван, а також подушками і «активним склом», яке дає змогу виводити на вікна, фактично, будь-яку інформацію з бортового комп’ютера, переглядати фільми тощо.

nio-eve-concept-avtomobil-3

Керувати рухом NIO Eve у взаємодії з пасажирами буде система штучного інтелекту NOMI, проте за бажанням автомобіль можна буде вести і вручну. Падмашрі Уорріор заявляє, що планується почати продажі NIO Eve на американському ринку вже в 2020 році. Терміни досить стислі, якщо врахувати технічні параметри автомобіля, зазначені в прес-релізі. Дальність пробігу електромобіля на одній зарядці складе 965 кілометрів, а бездротова зарядка всього за 10 хвилин зарядить енергією для пробігу в 320 кілометрів.

nio-eve-concept-avtomobil-4

Нагадаємо, раніше компанія показала електросуперкар потужністю 1360 к.с. під назвою NIO EP9, який розганяється з 0 до 200 км/год за 7,1 секунди і розвиває максимальну швидкість 313 км/год. EP9 укомплектований змінними АКБ, заряд яких заповнюється протягом 45 хвилин. Вони забезпечують автономний запас ходу в 427 кілометрів.

Схожі записи