Nicola Motors та Bosch об’єднались для виробництва електровантажівки

nikola-truck-1-ecoauto

Німецька компанія електроніки Bosch та стартап Nicola Motors повідомили що почали співпрацю. Ціллю кооперації цих двох компаній є виробництво двох електричних вантажівок: Nicola One та Nicola Two відповідно.

Цікаво, що при відкритті стартапу Nicola Motors керівники заявили, що роробили власну трансмісію для водневого автомобіля, однак тепер вони повідомили, що для своїх розробок використовуватимуть версію електродвигунів Bosch eAxle. В своєму прес-релізі вони написали:

«EAxle, розроблений компанією Bosch, являє собою масштабозмінну модульну платформу із електродвигуном, силовою електронікою та коробкою передач в одному блоці. Це робить eAxle придатним для транспортних засобів будь якого типу, від легкових авто, до легких вантажівок. Nikola та Bosch будуть використовувати це «ноу-хау» для просування першого комерційного двохмоторного вантажного електромобіля eAxle.»

Читайте також: Електричний автобус проїхав понад 1700 кілометрів на одному заряді.

Очікується, що електромобіль отримає мінімум 1000 кінських сил. Генеральний директор Nikola Motors Тревор Мілтон прокоментував:

«Ми активно прямуємо до того, аби вивести на ринок найбільш передові електровантажівки. Для цього нам потрібен інноваційний та гнучкий партнер, здатний швидко пристосуватись до нашої команди. Bosch допомогли нам вийти на ринок, надавши електронне програмне забезпечення для ниших авто, тому із ними наші плани можуть стати реальністю.»

За словами Nicola Motors електровантажівка живитиметься від акумуляторної батареї потужністю 320 кВт/год. Також нас запевняють, що електромобіль матиме запас ходу на одному заряді близько 1200 миль (а це майже 2000 кілометрів). І все це має статись до 2020 року.

До речі, на початку свого шляху Nicola Motors розповідали свої фантастичні плани про масове виробництво водневих автомобілів та про будування водневих заправок та станцій по всій Північній Америці. Сам факт того, що компанія трохи приглушила свій запал, увійшла більш реалістичну колію (як для стартапу), та ще й почала для цього співпрацювати із таким гігантом як Bosch – безумовно вселяє в серця більше довіри.

Схожі записи