На Пекінському автосалоні представили електричний суперкар Isdera

Isdera Commendatore GT – перший електромобіль німецької марки з чотирма посадочними місцями, але сидіння другого ряду не підійдуть для дорослих пасажирів. Це швидше, місця для дітей або багажу. Доступ в салон відкривають двері типу «крило чайки». Управління практично всіма системами електромобіля здійснюється з сенсорних дисплеїв і панелей.

isderapekin

Купе оснащене двома електродвигунами по 300 кВт і акумуляторним блоком ємністю 105 кВт · год. Встановлені на передній і задній осі суперкара, вони розвивають сумарну потужність 816 к.с. і 1060 Н · м крутного моменту. Запас ходу по новому вимірювального циклу WLTP – 500 км.

При довжині майже п’ять метрів маса суперкара становить 1750 кг. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 км/г, але теоретично може досягати 302 км/год. З місця до 100 км/год купе прискорюється за 3.7 с, до 200 км / год – за 9.8 с.

Читайте також: Mercedes-Maybach представив електричний кросовер

Невелика інжинірингова фірма Isdera організована колишнім конструктором Porsche Еберхардом Шульцом в шістдесяті роки минулого століття. Свій перший автомобіль – спорткар Erator GTE – представили в 1968 році, але по-справжньому відомою компанія стала в вісімдесятих, випустивши серію ефектних спорткарів з двигунами Mercedes-Benz. Всі вони в різні роки виставлялися на Женевському автосалоні: в 1982 році – Spyder, в 1984-му – Imperator 108i, в 1987-му – Spyder 036i і Commendatore C112i в 1993 році.

isderapekin2

У 2017 році бренд Isdera перейшов в власність гонконгського інвестиційного фонду Sinfonia і зайнявся розробкою електрокарів марки Weltmeister для китайської компанії WM Motor. Свою першу модель в цій якості – Isdera Commendatore GT – компанія і виставить на автошоу в Пекіні.

Схожі записи