Mercedes представили електромобіль EQA у Франкфурті

mercedes-benz-eq-a-concept-frankfurt-ecoauto

На Франкфуртському автосалоні компанія Mercedes-Benz представила прототип електричного хетчбека A-класу під назвою EQA. Серійна версія концептуального електромобіля стане прямим конкурентом BMW i3.

Габаритна довжина новинки становить 4 метри 28 сантиметрів, ширина – 1 метр 81 сантиметр, а висота приблизно 1 метр 43 сантиметри. Для порівняння, новий електромобіль на 1.5 сантиметрів коротший, на 3 сантиметри ширший і на 6 мм нижчий за попередній Mercedes-Benz A-Class.

На кожній осі електромобіля Mercedes-Benz EQA встановили по одному електромотору, котрі в сумі видають 268 л.с. та 499 Нм крутного моменту. Хетчбек здатний прискорюватися з місця до 100 км / ч приблизно за п’ять секунд.

На відео вище ви зможете з усіх боків роздивитись електромобіль Mercedes-Benz EQA. Відео знято саме на Франкфуртському автосалоні.

Електромобіль Mercedes Benz EQA оснащений блоком літій-іонних акумуляторів ємністю 60 кВт/год, що забезпечують запас ходу в 400 кілометрів. Батареї можуть заряджатися як через стандартний кабель, так і за допомогою системи бездротової зарядки, що працює за принципом електромагнітної індукції.

Відмінною особливістю новинки стала «віртуальна» радіаторна решітка, на яку виводяться різноманітні графічні зображення в залежності від вибору драйверского режиму. Наприклад, при включеному режим Sport «решітка запалає» синім кольором, а при активації Sport Plus вона засвітиться червоним кольором та зробиться схожою на фірмову решітку Panamericana, яка встановлюється на AMG-моделі.

mercedes-generation-eq_a-ecoauto-frankfurt_2017

Крім того, у автомобіля відсутні традиційні дверні ручки – двері відкриваються автоматично, коли водій наближається до електромобіля BMW EQA.

Схожі записи