Mercedes-Benz презентував перший електромобіль суббренда EQ

mercedes-benz_1

Компанія Mercedes-Benz представила на виставці автомобілів в Парижі перший концепт електромобіля з нового суббренда EQ – електрокросовер Generation EQ.

Він є передвісником серійного позашляховика на електричній тязі, який з’явиться в 2019 році і складе конкуренцію Tesla Model X, а також електрокроссоверам Porsche, Audi і Jaguar.

mercedes-benz_2

Замість традиційних бічних дзеркал на електрокросовері Mercedes-Benz Generation EQ встановлені камери заднього виду, у 21-дюймових коліс є аеродинамічно вивірені спиці, дверні ручки відсутні, а склоочисники заховані за кромкою капота. Крім цього над порогами, в передній частині кузова, а також в салоні встановлене світлодіодне підсвічування. Приладову панель і дисплей мультимедійного комплексу замінює 21-дюймовий екран. На спицях рульового колеса встановлені сенсорні OLED-панелі. Кросовер також отримав навігаційну систему з деталізованими 3D-картами на платформі HERE, яку концерн Daimler разом з Audi і BMW викупив в минулому році у Nokia.

mercedes-generation-eq-shema

Mercedes-Benz Generation EQ приводиться в рух двома моторами, розташованими на передній і задній осі. Сукупна потужність агрегатів – 300 кВт (408 к.с.), крутний момент – 700 Нм. Під підлогою розміщена тягова літій-іонна батарея ємністю 70 кВт/год. Акумулятори розроблені компанією Deutsche ACCUMOTIV, яка належить концерну Daimler. Час розгону з 0 до 100 км/год. складає менше п’яти секунд, а від однієї зарядки кросовер проїжджає близько 500 км.

На прототип встановлена перспективна система зарядки стандарту Combined Charging System (CCS). На даний момент максимальна потужність системи становить 150 кВт, проте в середньостроковій перспективі можлива поява 300-кіловатного обладнання, яке дозволить за п’ять хвилин заряджатися на 100 км пробігу.

generation_eq-kermo

Концептуальний електрокросовер Generation EQ побудований на новій платформі для екологічно чистих автомобілів Mercedes-Benz, в якій поєднуються високоміцні марки сталі, алюміній і вуглепластики. У традиційних модульних авто, таких як Volkswagen MQB, від самого початку зафіксовано відстань від передньої осі до педального вузла, а інші геометричні параметри і допустимі навантаження змінюються в широких діапазонах під потреби конкретної моделі. Однак у новій «мерседесівській» архітектурі у інженерів ще більше свободи, що в перспективі дозволить швидко створювати електроавтомобілі будь-яких розмірів і типів кузова. Всього до 2025 року компанія планує випустити десять моделей з електричним приводом.

mercedes-generation-zad

Схожі записи