Mercedes-Benz інвестує мільярд доларів у виробництво електромобілів

mercedes-benz_1billion_ecoauto

Daimler, теринська компанія Mercedes-Benz, вже перетворює Європейські фабрики виробництва дизельних автомобілів у заводи електромобілів. Тепер же, схоже, компанія націлилась на США. Німецький виробник підтвердив, що планує інвестувати 1 мільярд доларів у виробництво своїх електромобілів Mercedes-Benz EQ та його акумуляторів у США.

Електромобіль Mercedes-Benz EQC – це компактний позашляховик, в ту ж чергу перший новий електромобіль компанії, котрий буде побудований на заводі Daimler в Тускалусі, штаті Алабама.

Маркус Шефер, член дивізійної ради Mercedes-Benz EQC прокоментував:

«Ми раді відзначити двадцятиліття виробництва в Тускалусі, розширивши діапазон нашої діяльності. Ми принесемо нашу ініціативу виробництва електромобілів у Сполучені Штати. Завдяки інвестиції розміром у мільярд доларів ми значно збільшимо наш виробничий потенціал тут, в Алабамі, відправляючи чітке повідомлення нашим клієнтам по всьому світу: Mercedes-Benz буде знаходитись на першому фронті виробництва електромобілів. Із виробничими майданчиками електромобілів та батарей у Європі, Китаї, а тепер і в США, наша глобальна мережа готова до епохи електромобілів. Завдяки модернізації нашого виробництва в Тускалусі, ми зможемо стати більш гнучкими, щодо потреб наших клієнтів відносно інноваційних автомобілів, якість котрих є синонімом бренду Mercedes-Benz.»

Читайте також: Mercedes представили електромобіль EQA у Франкфурті.

Завод у Тускалусі вже виготовляє моделі SUV GLE, GLS та GLE Coupé, а модель EQC хоча й є електромобілем, але її виробництво знаходиться у тому ж сегменті.

Значна частина інвестицій стосується будівництва акумуляторної фабрики поблизу існуючого заводу. Нова фабрика не лише забезпечуватиме акумуляторними батареями виробництво заводу у Тускалусі, але й імпортуватимуться в інші країни, для підтримки виробництва електромобілів там.

Електромобыль EQC вийде в серійне виробництво у 2019 році в Німеччині. Робота нової фабрики в США має початись на початку наступного десятиліття. Електромобіль EQC базується на концепції Generation EQ, що була представлена минулого року. Зважаючи на це, можна припустити, що запас ходу на одному заряді батареї буде аналогічним концепту – 250 миль (400 кілометрів).

Схожі записи