McLaren приступив до тестів електричного суперкара

Компанія McLaren почала тестувати прототип свого першого суперкара з повністю електричною силовою установкою. Про це розповів глава з продажу та маркетингу британської марки Джоліон Неш.

makklarenpristupila

«Ми приступили до розробки та тестування прототипу електричного суперкара і хочемо зрозуміти, наскільки такий автомобіль може відповідати справжнім ідеалам нашої компанії», – зазначив Неш.

. . . . . .

При цьому топ-менеджер відзначив, що теперішні технології в області акумуляторів не дозволять незабаром випустити електричний суперкар. Подібний електромобіль може вийти досить потужним і дуже швидким, однак його максимальний запас ходу не буде відповідати запитам клієнтів, які «хочуть їздити по треку мінімум 35 хвилин без підзарядки».

Читайте також: Найочікуваніші електричні кросовери і позашляховики

Наступною новинкою McLaren стане суперкар, відомий на даний момент під назвою BP23 Hyper-GT. Він буде позиціонуватися як наступник моделі F1 і повинен стати найшвидшим дорожнім автомобілем в історії британської марки.

Суперкар укомплектують гібридною силовою установкою, подробиць про яку поки не повідомляється. За попередніми даними, основою для неї стане турбо двигун V8, який зараз використовується на суперкарі 720S. Максимальна швидкість автомобіля складе 391 км на годину. Для порівняння, максималка F1 дорівнює 389 км на годину.

makklarentest

Як очікується, McLaren BP23 з’явиться ближче до кінця поточного року, а його поставки клієнтам почнуться в наступному році. Всього буде випущено 106 автомобілів, вартість кожного з яких складе приблизно 2,5 млн доларів.

Схожі записи