Mazda планує виробництво електромобілів до 2019 року

mazda

Mazda є одним з останніх великих автовиробників, які не мають жодної програми електрифікації своїх автомобілів. Компанія робить ставку на свою паливно-ефективну технологію SkyActiv, щоб задовольняти все жорсткіші стандарти. Проте японський автовиробник, мабуть, вже починає усвідомлювати, що цього, ймовірно, буде не достатньо, і таки доведеться звернутися до виробництва електромобілів.

В ході круглого стола на автошоу в Лос-Анджелесі генеральний директор компанії Mazda Масамічі Когай офіційно заявив, що він запропонує електричні транспортні засоби в 2019 році.

Ще пан Когай сказав, що компанія Mazda в процесі виробництва своїх електромобілів надасть їм оригінальні риси, щоб якось диференціювати себе. Наприклад, він розповів, що інженери вже шукають способи досягнення того, щоб машина трималася на ходу якомога довше навіть тоді, коли заряд батареї вже буде майже на нулю.

Масамічі Когай особливо посилається на ZEV(Zero Emission Vehicle) мандат Каліфорнії в якості стимулу для виробництва електромобілів. Це звучить так, що компанія Mazda готова випускати електромобілі відповідно до певних вимог, але це краще, ніж нічого, і це показує, що ZEV мандати працюють.

Протягом останнього року компанія Mazda була пов’язана з компанією Toyota в програмах розвитку сучасних технологій, а електричні транспортні засоби згадувалися в якості потенційного сегмента, в якому дві компанії могли б об’єднатися, але про це більше нічого не відомо.

Оскільки це два останніх великих автовиробника, які досі ще не виробляють повністю електричні транспортні засоби, то об’єднання цих двох компаній мало б сенс. Для Mazda і Toyota це потрібно було б для того, щоб прискорити свої програми і наздогнати ті компанії, які вже виробляють друге, а то й третє покоління електромобілів, зокрема, Тесла, Nissan, BMW або GM.

Раніше в цьому місяці компанія Toyota оголосила, що має на меті виробництво кількох електромобілів з великим запасом ходу до 2020 року.

Схожі записи