Maserati планує електромобіль Alfieri до 2020 року

maserati_-alfieri

Автовиробник Maserati підтвердив свої плани випустити електромобіль до 2020 року. Вперше інформація про це з’явилася ще у вересні, а тепер італійська марка повідомила, що це буде модифікація двомісного купе Maserati Alfieri, серійний бензиновий варіант якого представлять роком раніше.

Однією з причин, яка заставила керівництво Мазераті звернутися до створення електромобілів – це нові вимоги екологів, які змушують компанію зменшити середній показник шкідливих викидів для всього модельного ряду марки. Тобто, щоб компенсувати моделі з V8, необхідно створювати електромобілі.

Схоже, що Alfieri стане першою моделлю бренду, створеною на новій архітектурі, яка підходитиме як для ДВЗ, так і для електромотора. Характеристики електромобіля Мазераті поки що не відомі, але можна припустити, що потужність буде не менша, ніж у версії з ДВЗ. Нещодавно було підтверджено, що бензинове купе Maserati Alfieri оснастять 3,0-літровим твін-турбо V6, що розвиває не менше 450 к.с. (замість попередньо запланованого V8, від якого відмовилися через жорсткіші екологічні норми).

Alfieri побудують на платформі, яка лягла в основу Maserati Ghibli і Quattroporte. Концепт вперше був представлений на автосалоні в Женеві цього року. Автомобіль був створений на честь сторіччя компанії і отримав ім’я одного із засновників Maserati – Альфьєрі Мазераті. Машину побудували на вкороченій версії платформи GranTurismo MC Stradale.

Глава концерну Fiat Chrysler Automobiles Серджіо Маркіонне хотів би отримати електромобіль Maserati якомога швидше, однак перед розробниками поставили складне завдання. Воно полягає в тому, що потрібно створити унікальний продукт, в якому збережеться дух італійської марки, і це проблематично, оскільки автомобілі на електричній тязі не можуть похвалитися фірмовим звуком моторів V6 і V8.

Схожі записи