Lexus випустить кросовер на водневому паливі

lexus-vodnevyj

За пару років може з’явитися перший водневий кросовер Lexus, який буде нешкідливим для екології і зможе без дозаправки проїхати до 600 км шляху. Про плани Lexus повідомив глава європейського підрозділу компанії Ален Юттенховен.

Кросовер Lexus отримає електросилову установку, енергію для якої будуть постачати водневі паливні елементи. Технологія буде запозичена у першого серійного воднемобіля – Toyota Mirai. Зараз ця модель оснащується електричним двигуном потужністю 153 к.с., здатним розігнати машину до 100 км/год за 9,6 секунди. Дальність ходу цього седана на повному «паливному баку» становить близько 500 км.

При цьому Юттенховен підкреслив, що водневий кросовер Lexus отримає більш потужні і швидкісні характеристики, ніж Mirai. Йдеться про нову силову установку, яка отримає потужність в 300 к.с. А розгін до сотні повинен займати приблизно 7,5 секунд.

Товарна версія кросовера «Лексус» з силовою установкою на паливних елементах повинна вийти на ринок до 2020 року. У разі серійного виробництва SUV на водні, його вартість, ймовірно, буде на рівні 70-80 тисяч доларів США.

«На даний момент головне завдання полягає в тому, щоб вмістити агрегати в машину нормальних розмірів, і кросовер для цього дуже добре підходить. Ми повинні забезпечити необхідний рівень динаміки, яка буде відповідати преміальному автомобілю», – зазначив Юттенховен.

Про те, що Lexus піде за «Тойотою» в прагненні зробити масовими автомобілі на водневих паливних елементах стало зрозуміло, коли на автосалоні в Детройті 2016 року Lexus показав концептуальний седан LF-FС, який повинен стати основою для майбутнього флагманського автомобіля LS наступного покоління. Прототип оснастили «високопродуктивною» силовою установкою на водневих паливних елементах і трьома електромоторами (два – на задній і одним – на передній осях).

Схожі записи