Кросовер i5 – наступний електромобіль від BMW

bmw-i5-render

Глава німецького концерну Харальд Крюгер навесні цього року повідомив, що наступний продукт BMW серії “і” буде запущений в 2021 році і, швидше за все, його назва буде ‘i Next’. Однак вдаватися в подробиці моделі, яка буде на «вістрі інновацій і технологій» він не став.

Днями стало відомо, що керівництво BMW вирішило зупинитися на кузові кросовера для свого наступного електромобіля, назва якого буде SUV i5. Приводом для цього послужив зростаючий попит на автомобілі цього типу, а також потенційно більш високий прибуток, ніж від продажів хетчбеків або седанів. Крім цього, формат позашляховика легше вміщує громіздкий акумулятор без шкоди для дизайну і пропорцій.

Ян Робертсон, глава відділу продажів і маркетингу BMW, також підтвердив, що фірма не випустить новий електромобіль в найближчі 4-5 років. Весь цей час автовиробник буде «удосконалювати технології електродвигуна, батарей і автономності».

«Ми створювали бренд “і” для роботи на довгострокову перспективу. Ринок електричних автомобілів тільки формується, але ми вже бачимо його тенденції та побажання споживача. Тим більше, 80% покупців електромобілів “i” є абсолютними новими клієнтами BMW », – сказав він.

Проект BMW iNext, який передбачає створення безпілотного підключеного електромобіля до початку 20-х років, був представлений в липні. Над інтелектуальною системою, яка дозволить автомобілю пересуватися самостійно, німецький автовиробник працює разом з Intel і Mobileye.

Ізраїльська Mobileye – не найвідоміша в цій трійці компанія, проте її участь в проекті важлива з точки зору оснащення електромобіля технологіями, що забезпечують автономність. Останні двадцять років ця фірма розробляла сенсори для автомобільних фар, а недавно розширила свій асортимент і до інших компонентів систем безпілотного водіння. Цікаво, що технології компанії використовуються в системі Autopilot від Tesla.

Повністю безпілотний електромобіль в рамках проекту iNext буде випущений компанією тільки до 2025 року.

У гонку з випуску цілого ряду нових моделей електромобілів включився ще один відомий німецький автоконцерн. Так, днями, Daimler заявив, що до 2025 року має намір випустити більше 10 моделей електромобілів, в тому числі як мінімум по два седана і кросовера до 2020 року. «Першою ластівкою» Mercedes стане електрокросовер Generation EQ, який дебютував у вересні на Паризькому автосалоні.

Схожі записи