Концепт водневого автомобіля Toyota FCV Plus на виставці в Парижі

toyota-fuel-cell-vehicle-plus-paris-motor-show-1

Можливо, Toyota планує оснащувати зарядними пристроями свої гібриди Prius, але все ж не відмовляється від ідеї про автомобіль на водневих паливних елементах. Під тиском з боку уряду Японії, Toyota рухається вперед з планами по впровадженню транспортних засобів на паливних елементах. І те, що концепт FCV Plus виставлений на автосалоні в Парижі, є результатом цих планів.

toyota-fuel-cell-vehicle-plus-paris-motor-show-2

З цим автомобілем Toyota вийшла за рамки просто дивини і є на шляху до справжнього дива. Компанія каже, що це більше, ніж просто автомобіль, так як наприклад, смартфон є більше, ніж просто телефон. Мало того, що він має привід на водні, він також може бути частиною “електрогенеруючої інфраструктури”, виробляючи електроенергію для живлення будинку власника або може повертати енергію назад в електричну мережу, коли він не в дорозі.

Універсальний FCV Plus також може бути підключений до зовнішнього незалежного баку з воднем. Як тільки це стається, він перестає бути просто автомобілем і перетворюється на місцеву генеруючу станцію, не турбуючись про закінчення бортового запасу водню. Але на цьому переваги концепт-кара ще не закінчуються. Крім того, можна зняти батарею паливних елементів, яка розташована між передніми колесами, і використовувати її незалежно в якості портативного генератора.

toyota-fuel-cell-vehicle-plus-paris-motor-show-3

Компоненти FCV Plus, включаючи двигун і трансмісію та батарею паливних елементів, були зменшені, що дозволило зменшити в розмірі сам автомобіль до 3,8 метрів в довжину, 1,68 метрів в ширину і трохи більше 1,52 метрів в висоту, при цьому відчуваючи простір всередині. Колісна база – 3,0 м. Всередині автомобіля є чотири крісла. Хоча задні місця підійдуть скоріше невисоким людям або дітям. Водій не побачить тут звичної приладової панелі. Вся необхідна інформація проектується на лобове скло.

toyota-fcv-plus-concept-4

Toyota характеризує його як компактний автомобіль з кабіною великого седана і каже, що це робить його ідеальним для використання в місті. Особливості концепту – окремі електродвигуни на кожному колесі і 360 градусний панорамний вид на зовнішній світ.

Іноді концепт-кари відображають те, що буде відбуватися через декілька років. В інших випадках вони є заявкою на те, що могло б бути можливим через десяток, а то й більше, років. FCV Plus, безумовно, відноситься до останньої категорії. Компанія Toyota говорить, що, на її думку, для розвитку технологій для цього виду автомобіля потрібен ще десяток років або й більше.

Схожі записи