Концепт електромобіля Renault Trezor на автосалоні в Парижі

renault-trezor-electric_1

На автосалоні в Парижі компанія Renault представила прототип електромобіля TREZOR, який став послідовником концепту DeZir, який в 2010 році став першою стадією впровадження повністю нового, динамічного і стильного дизайну.

Електричний спорткар TREZOR є наступним етапом оновлення бренду і демонструє новітні технології та майбутнє автоіндустрії «Рено».

Двомісне купе TREZOR оснастили аналогом електродвигуна, який команда Renault e.dams використовує в гонках електроболідов Формула Е. Максимальна потужність двигуна машини становить 350 к.с., а крутний момент 380 Н*м. На її борту знаходяться два модуля літій-іонних батарей, кожна з яких має індивідуальну систему охолодження, оптимізовану для різних умов, і розміщені в передній і задній частинах автомобіля. За словами виробника, таке рішення створює низький центр тяжіння і, як наслідок, «ідеальну керованість» електрокаром.

renault-trezor-electric_3

Від спорткарів Формули Е французький прототип також отримав прямокутне «рульове колесо», а також систему рекуперації енергії, що дозволяє генерувати струм при русі «накатом» і в моменти гальмування.

Динамічні характеристики дозволяють електромобілю Renault розганятися до швидкості 100 км/год. в інтервалі 4 секунд. Це забезпечується, не в останню чергу, за рахунок змінюваної геометрії фронтальної частини і низького коефіцієнта опору повітрю – у TREZOR він не перевищує 0,22.

renault-trezor-electric_2

Кузов концепту виготовлений з вуглеволокна, а його шасі з легкосплавних матеріалів. Renault Trezor має довжину 4,7 метра і вагу 1,6 тонни. Його «родзинкою» є повна відсутність дверей. Потрапити в салон автомобіля можна тільки після підняття верхньої «кришки», тобто цілісної верхньої частини кабіни.

Інтер’єр розкішного електрокара вийшов не менш футуристичним, ніж його зовнішність. Салон буквально напханий електронними пристроями, забезпечений світлодіодним освітленням і дисплеями на основі скла Corning Gorilla Glass. Акцент зроблений на отриманні задоволення від водіння, комфорті і розкоші. Так серед використаних матеріалів є натуральна шкіра і дерево.

Спортивний електромобіль також оснастили технологіями для автономного водіння. Для максимальної зручності передбачено кілька режимів: звичайний, спортивний і безпілотний. При активації останнього світлова зовнішня індикація машини змінюється, щоб вказати іншим учасникам дорожнього руху на те, що управління делеговано автомобілю. Виробник не приховує, що концепт Renault Trezor навряд чи надійде у виробництво: його основна мета полягає в тому, щоб дати уявлення про найближче майбутнє французького бренду.

Схожі записи