Компанія Nissan підтвердила появу серійного електричного кросовера

Компанія Nissan планує розробити серійну версію концептуального кросовера під назвою IMX, який був вперше показаний на автосалоні в Токіо, в жовтні минулого року. Про це повідомив керівник європейської студії дизайну Мамору Аокі. За його словами, виробництво електромобіля почнеться через кілька років.

nisananonsuvala

«IMX – це не просто концепт. Через кілька років він з’явиться у виробництві. Звичайно, у нас є новий Leaf , але я думаю, що серійна версія IMX стане справжнім проривом », – заявив дизайнер.

Він додав, що дизайн і більшість технічних особливостей прототипу буде успадковано для серійної версії кросовера. Електромобіль побудують на базі електрокара Leaf другого покоління і оснастять електричною силовою установкою. Всі інші подробиці про машину поки тримаються в секреті.

Технічні характеристики концепту Nissan IMx Concept заслуговують на особливу увагу. Потужність забезпечується двома електродвигунами, один з яких управляє задніми колесами, а інший – передніми. Сумарна потужність – 320 кВт. Запас ходу у кросовера дорівнює 600 кілометрам.

Представлений прототип Nissan IMx Concept отримав оновлену версію системи Nissan ProPILOT. Вона оновлена настільки, що рульове колесо тут взагалі автоматично ховається в приладову панель, а сидіння відкидаються. Як тільки ProPILOT відключений, рульове колесо і сидіння повертаються в нормальне положення.

Схожі записи