Компанія Ferrari планує розробити електричний суперкар

Компанія Ferrari планує розробити суперкар з повністю електричною силовою установкою, який зможе конкурувати з автомобілями Tesla. Про це розповів керівник італійської марки Серджіо Маркіоне.

ferarrii

У Ferrari вже є досвід у створенні серійних автомобілів з комбінованими силовими установками. Так, в 2013 р італійці випустили флагманський суперкар LaFerrari. Він комплектується 963-сильною гібридною установкою, склад якої включив 6,3-літровий мотор V12, електричний агрегат, комплект літій-іонних батарей і семиступінчастий “робот” з двома зчепленнями. LaFerrari здатен розганятися до 100 км / год за три секунди, а його максимальна швидкість обмежена 350 км на годину.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

Майбутній електрокар Ferrari буде конкурувати з серійною версією Tesla Roadster, прототип якого був представлений восени 2017 року. Серійне виробництво електромобіля має розпочатися в 2020 р, а його вартість складе близько 200 000 доларів. У Tesla Roadster три електричні двигуни, завдяки яким розгін до 96 км / г займає всього 1,9 секунд. Максимальна швидкість електрокара – 400 км на годину.

ferariii

Раніше Серджіо Маркіоне підтвердив інформацію про те, що Ferrari веде розробку кросовера. За словами топ-менеджера, новинка, яка повинна з’явитися в 2019 р стане найшвидшим автомобілем в своєму класі.

Схожі записи