Китайці створили маленький електромобіль з цікавою назвою

kitaiskiy-electromobil-e-ass-1

Китайська автомобільна індустрія така різноманітна, що часом випускає у світ вельми специфічні транспортні засоби. Таким є Byvin Xiaozhuangyuan E-Ass – новий крихітний електромобіль, представлений на днях на автосалоні в Цзінані. Цей автомобіль відноситься до машин сегменту Low-speed Electric Vehicle (LSEV) (низькошвидкісних електромобілів), попит на моделі якого зараз переживає бум в Китаї. Назву електромобіля з китайської можна перекласти як «маленький вчений».

kitaiskiy-electromobil-e-ass-3

Творцями електромобіля Xiaozhuangyuan E-Ass є Byvin Group, виробничі потужності якої розташовані в місті Вейфан (провінція Шаньдун). Компанія є одним з найбільших і найвідоміших китайських гравців на ринку LSEV і, крім електромобілів, випускає кілька моделей електроскутерів і трициклів.

byvin-ass-4

Китайський електромобіль Xiaozhuangyuan E-Ass оснащений електромотором потужністю 1,6 кінських сил, що забезпечує максимальну швидкість в 35 км/год. Запас ходу мініатюрного міського автомобіля становить 80 км.

byvin-ass-2

Вражає вузька архітектура кузова Xiaozhuangyuan E-Ass. Хоча, з іншого боку, тут немає нічого дивного, якщо врахувати, що електромобіль створений на базі скутера. Габарити автомобіля становлять 2160 х 270 х 1600 мм. Замість рульового колеса він отримав модернізоване кермо від донорського скутера. Чотириколісний електромобіль не оснащений педалями газу і гальма, має невеликий капот і широке вітрове скло з великим склоочисником.

kitaiskiy-electromobil-e-ass-5

Незважаючи на компактні розміри, електромобіль має посадкову формулу 1 + 2 і, за заявами розробників, вміщує 3-х людей (3-х китайських людей). Салон електромобіля оснастили вентилятором, невеликим дисплеєм для технічної інформації, радіо і MP4-плеєром. Про його вартість нічого не повідомляється.

kitaiskiy-electromobil-e-ass-6

Схожі записи