Kia Niro EV: розкриті всі подробиці

Компанія Kia назвала основні характеристики серійного електричного кросовера Niro EV. Публічна прем’єра новинки відбулася на мотор-шоу в південнокорейському Пусані.

nirovsipodrobici

Кросовер оснастили електричним двигуном, що розвиває 204 к.с. і 395 Нм крутного моменту. Агрегат дозволяє електрокару прискорюватися з місця до «сотні» за 7,8 секунди. Для порівняння, силова установка гібридної модифікації Niro розвиваєє 141 к.с. і прискорює кросовер до 100 км / г приблизно за 11 секунд.

Базова версія Kia Niro EV комплектується блоком літій-полімерних акумуляторів ємністю 39,2 кВт-год, які дозволяють кросоверу проїжджати без підзарядки 240 кілометрів. Топовий варіант оснащений батареями на 64 кВт-год, завдяки яким максимальний пробіг збільшується до 380 кілометрів. При використанні 100-кіловатної системи швидкої зарядки запас акумуляторів можна поповнити до 80% за 54 хвилини.

Читайте також: Найочікуваніші електричні кросовери і позашляховики

За розмірами електромобіль приблизно відповідає кросоверу Volkswagen Tiguan другого покоління: колісна база 2700 міліметрів, загальна довжина – 3475 міліметрів. Але Kia Niro EV нижче на одинадцять сантиметрів – його висота 1560 міліметрів. До речі, ємність багажника виросла в порівнянні з гібридними версіями, і становить 451 л.

. . . .

У список електронних «помічників» увійшла система запобігання фронтальних зіткнень, функція дотримання рядності руху, адаптивний круїз-контроль, а також система допомоги при виїзді з парковки заднім ходом.

niropodrobici2

Раніше в Kia заявили, що компанія вже отримала понад 5000 замовлень на Niro EV в Південній Кореї. Крім того, представники марки відзначили, що в 2017 р їм вдалося реалізувати майже 24 тис. гібридів Niro PHEV.

Схожі записи