Ілон Маск назвав дату прем’єри електричного кросовера Tesla

Прем’єра нового компактного кросовера Tesla Model Y може відбутися 15 березня 2019 року. Про це, керівник американського виробника електрокарів, Ілон Маск написав в своєму твіттері.

nazvavdatupremeri

Ілон Маск пояснив спонтанний вибір цієї дати тим, що йому сподобалася ідея представити кросовер на «Березневі іди». При цьому глава «Тесли» підкреслив, що в компанії розглянуть можливість проведення прем’єри саме в цей день, оскільки спочатку дебют Model Y був запланованийй на проміжок між кінцем 2018 і серединою 2019 року.

. . . .

Раніше повідомлялося, що компактний електричний кросовер з’явиться на ринку не раніше 2020 року. Перенесення випуску позашляховика частково пов’язане з провалом запуску серійного виробництва найбільш доступною моделі Tesla – Model 3.

Читайте також: Найочікуваніші електричні кросовери і позашляховики

Американці не збираються створювати нове шасі для компактного кросовера – в його основу ляже існуюче шасі Model Y, що істотно прискорить процес створення SUV. При цьому деякі технічні й стилістичні рішення будуть запозичені у старшої моделі Model X. Наприклад, компактний кросовер отримає фірмові задні двері, які в компанії називають «крилами сокола».

. . . .

За попередніми даними, Tesla Model Y оснастять двома двигунами (по одному – на передній і задній осі) і будуть пропонувати з комплектами акумуляторів різної ємності.

Схожі записи