Hyundai представили електричний автобус із дальністю ходу 290 кілометрів

electro_avtobus_hyundai_1

На цьому тижні в Кореї на виставці «Hyundai Truck & Bus Mega Fair» корейський автовиробник представив новий асортимент комерційних автомобілів, в тому числі новий повністю електричний автобус.

Електричний автобус під назвою Elec City має вражаючий запас ходу на одному заряді акумулятора – 290 км (180 миль). Вже почувши це можна зрозуміти, який це серйозний крок у напрямку електрифікації громадського транспорту. Адже інші сучасні електроавтобуси володіють запасом ходу у десятеро (!!!) разів нижчим!

BYD і американська Protera в Китаї розглядаються як лідери ринку електричних автобусів, але економіка акумуляторних батарей має зараз такий імпульс, що все більше компаній переходять в цей сегмент ринку. Райан Полпл (Ryan Popple), генеральний директор Proterra, недавно сказав, що електричні автобуси зараз дешевше, ніж дизель і можуть домінувати на ринку протягом 10 років. Hyundai – остання компанія, яка скористалась нагодою.

Старший віце-президент і керівник відділу досліджень та розробок комерційних автомобілів, сказав:

«Hyundai Motor досягла великих успіхів в розробці екологічно чистого автомобіля, але ми ніколи не зупинимося. Ми продовжуємо вкладати значні кошти для забезпечення технологій з нульовим рівнем викидів для всіх комерційних автомобілів ».
electro_avtobus_hyundai_2

Він додав, що Elec City «дає уявлення про майбутнє суспільного транспорту».

180-мильний запас ходу включений масивним літій-іонним полімерним акумулятором ємністю 256 квт/год. Компанія оголосила, що планує незабаром почати «масове виробництво» електричного автобусу. Раніше в цьому році вони запустили Ioniq Electric, який на деяких ринках оцінюється дуже конкурентоспроможним, а також Hyundai готуються до запуску повністю електричного позашляховика.

Схожі записи