Головні новини електромобілів за 2017

2017 рік виявився доволі успішним для любителів електромобілів, адже потішив нас скасуванням ПДВ та акцизу на операції з ввезення електромобілів в Україну.

Всі автовиставки року рясніли презентаціями серійних електромобілів та концептів. Проте, звернемо Вашу увагу на ті новини галузі електромобілів, які матимуть особливий вплив на її розвиток.

Перш за все це акцент на створенні лінійки бюджетних електрокарів, найбільш яскраві представники якої Tesla Model 3 та Chevrolet Bolt.

pidsumok

Tesla Model 3

Model 3 матиме дві варіації. А власне, базову, за 35 000 доларів, та для клієнтів, в котрих кишені трохи глибші, за 44 000 доларів. У чому різниця? Перша варіація, базова, матиме запас ходу на одному заряді акумулятора 220 миль (354 кілометри), а друга матиме збільшений об’єм акумулятора і проходитиме на одному заряді 310 миль (499 кілометрів). Тобто за додаткові 9 000 доларів ви отримаєте додаткові 90 миль діапазону ходу.

Варіації отримали назви Tesla Model 3 Standart та Tesla Model 3 Range+. Більше того, Range+ ще й буде трохи швидшою. Якщо електромобіль Standart розганятиметься до 98 км/год за 5.6 секунд, то Range+ стартуватиме трохи швидше, набираючи ту ж швидкість за 5.1 секунду. До того ж, за один і той же час електромобілі заряджатимуться із різною продуктивністю. Заряджаючись пів години електромобіль Tesla Model 3 Standart отримає заряд для проходу 130 миль (209 км), а електромобіль Tesla Model 3 Range+ 170 миль (274 км).

Tesla Motors вже передали перші електромобілі Tesla Model 3 своїм покупцям. Елон Маск заявив, що Tesla прийняли 500 000 передзамовлень від тих, хто заплатив депозит 1 000 доларів. За його словами, зараз головне – наростити масове виробництво.

musk_share_tesla_model_3_photo_1

Chevrolet Bolt

Chevrolet Bolt – електромобіль, який викликав справжній фурор серед любителів електрокарів і вже встиг завоювати ряд престижних міжнародних автомобільних нагород: «Автомобіль 2017 року» за версією Motor Trend, Північноамериканський автомобіль 2017, Кращий екологічний автомобіль 2017. Перші моделі надійшли в продаж в грудні 2016 року за ціною близько 37 тис. доларів. У Європі цей електромобіль вийшов на ринок під брендом Opel і отримав назву Ampera-e .

bolt111

Chevy Bolt EV тепер офіційно доступний у всіх місцинах США, починаючи від початку серпня. Це дозволило GM встановити свій новий рекорд продажів електромобіля. В загальному за 2017 р. кількість проданих електромобілів Chevrolet Bolt наближується до цифри 20 000 авто.

chevrolet_bolt_vseredyni

BYD

Один з найбільших ринків продажу електромобілів – це звісно ж Китай. Не дивлячись на величезну кількість стартапів та презентацій концептів, лідерство з електромобілебудування утримує BYD.

byd_prodaly_bilshe_1

Підтримка галузі урядом Китаю дала величезний поштовх для її розвитку. Всередині року було оголошено про закриття програми та спад продажів електромобілів компанії. Та з іншого, враховуючи неодноразові новини про їх закупівлю європейськими операторами таксі, можна вважати, що своє завдання програма виконала.

bud2

Mercedes і Volkswagen

Генеральний директор Volkswagen Маттіас Мюллер заявив про плани представити електроверсії всіх 300 моделей концерну до 2030 року. На досягнення цих цілей автоконцерн має намір виділити 20 млрд євро. Гроші будуть витрачені на розробку самих електрокарів. Ще 50 млрд євро буде вкладено в батареї для роботи цих машин.

folcnove2

Mercedes-Benz, вже перетворює Європейські фабрики виробництва дизельних автомобілів у заводи електромобілів. Тепер же, схоже, компанія націлилась на США. Німецький виробник підтвердив, що планує інвестувати 1 мільярд доларів у виробництво своїх електромобілів Mercedes-Benz EQ та його акумуляторів у США.

mercedes-benz-eq-a-concept-frankfurt-ecoauto

Скасування ПДВ та акцизу на імпорт електромобілів

Верховна Рада України ухвалила зміни до Податкового кодексу України, якими на 1 рік (із поправкою депутата Артура Герасимова) скасовані ПДВ та акциз на операції з ввезення електромобілів в Україну.

bmw_i3

Раніше повідомлялося, що загальний парк електромобілів, які експлуатуються в Україні, вже перевищив 4 тисячі одиниць. Нагадаємо, Україна посіла п’яте місце в міжнародному рейтингу за темпами розвитку електромобілів, випередивши такі країни, як США, Нідерланди та Японія.

Схожі записи