Geely збирається випустити електричну вантажівку

Уже в 2019 році на ринок Китаю може вийти нова модель електричної вантажівки від автомобільного концерну Geely, яка може стати гідними конкурентами для Tesla Semi.

vantazhivkadzheli

Китайський автомобільний концерн Geely вже почав роботу над початком виробництва повністю електричних вантажівок. В рамках розвитку даного проекту, китайська компанія вже уклала попередній договір про наміри з американською компанією VIA Motors International. За попередньою інформацією, продаж вантажівок може початися вже в 2019 році на ринках Китаю, Північної і Латинської Америки.

Експерти вважають, що в 2019 році почнеться конкуренція серед повністю електричних вантажівок. Тим більше, що в наступному році почнеться виробництво не тільки електричної вантажівки Geely, а й вантажівки Tesla Semi, а також електричної вантажівки Volvo.

У компанії Geely повідомили, що першими вантажівками можуть стати не найпотужніші і великі представники, але електромобілі з середньою вантажопідйомністю, що володіють підвищеним запасом ходу. При цьому, всі електромобілі будуть оснащуватися спеціальним програмним забезпеченням від VIA Motors International.

Крім цього, компанія Geely збирається в найближчому майбутньому розробити власні безпілотні системи, робота над якими вже проходить в спеціальних підрозділах концерну. Незважаючи на те, що перші прототипи почнуть проходити тестування вже в найближчому майбутньому, точної дати реалізації проекту поки немає.

Більш точної інформації про майбутні новинки концерну Geely і майбутніх концептах поки немає. Автовиробник впевнено виходить на міжнародний рівень не тільки за охопленням ринку, але і в технологічному плані наздоганяє передові бренди.

Схожі записи