Футуристичний Toyota Concept-i показали на виставці електроніки CES 2017

toyota-concept-i-1

На виставці побутової електроніки CES-2017 в Лас-Вегасі японська компанія Toyota представила оригінальний безпілотник Toyota Concept-i. У компанії стверджують, що це автомобіль, який не здатний потрапити в аварію. Хоча не розкриваються подробиці його силової установки, але очевидно, вона оснащена електричним приводом. Саме такими автомобілями, на думку компанії, повинен супроводжуватися перехід людства до «мобільності майбутнього».

Електромобіль, стверджують розробники, був розроблений з упором на отримання користувачем нових захоплюючих та динамічних відчуттів. Новий концепт використовує весь потенціал передових технологій штучного інтелекту (ШІ) і оснащений системами, здатними передбачати потреби людей, надихати їх уяву і, таким чином, покращувати їх життя.

toyota-concept-i-4
toyota-concept-i-2

В основі Toyota Concept-і закладений потужний ШІ під назвою «Yui», який вчиться у водія багатьом «людським» речам. В результаті автомобіль намагається побудувати зі своїм користувачем своєрідні відносини, які зазвичай виникають у людей при спілкуванні один з одним. Серед іншого, він керує системами превентивного гальмування і дотримання смуги руху.

У майбутньому Yui з’явиться на серійних авто Тойота.

toyota-concept-i-3
toyota-concept-i-5

Toyota Concept-i привертає увагу завдяки гільйотинним дверцятам і великій площі скління. Мінімалістський салон розрахований на чотирьох осіб. Показання приладів та інша інформація відображаються на великому дисплеї всередині салону, проте «Yui» здатний спілкуватися з людьми і зовні транспортного засобу за допомогою різних світлових індикацій і, навіть, текстових повідомлень.

toyota-concept-i-6
toyota-concept-i-7

У новому прототипі компанія «Тойота» приділила велику увагу безпеці водіння: в поєднанні з візуальними і тактильними стимулами вона здатна посилити зв’язок на основі реакцій водія. Concept-і оснащений повноцінним автопілотом. Інтелектуальні системи, крім дорожніх умов, стежать за увагою водія і, коли це необхідно, Yui може взяти керування на себе в режимі Chauffeur в будь-який момент при виникненні потенційно небезпечної ситуації.

Схожі записи