Футуристичний електромобіль GLM G4 – суперекзотика в Парижі

glm_1

Електромобіль невідомої марки з чотирма дверима типу «крило метелика». Як правило, подібних проектів чимало на Женевському автосалоні, проте для ділового Парижа – це суперекзотика.

Новий електромобіль GLM G4 спочатку був купе-кабріолетом з дуже довгою назвою Savage Rivale Roadyacht GTS. Автомобіль представили голландські студенти в 2009 році, але він так і не став серійним.

До проекту приєдналася молода японська компанія GLM (Green Lord Motors), яку заснували колишні інженери Toyota і Nissan з Кіото в 2010 році. Автомобіль зазнав серйозних змін і був перейменований в GLM G4.

Тепер перед нами не кабріолет, а седан з вираженим клиноподібним профілем, хоча GLM G4 зберіг оригінальні двері, які піднімаються вгору. Розкішний салон оброблений шкірою, алькантарою і алюмінієм. У ньому встановлено чотири спортивних крісла.

glm_0

На зміну V8 від купе Chevrolet Corvette ZR1 прийшли два електромотора, проте характеристики електромобіля від цього майже не постраждали. Адже сумарна потужність становить 536 к. с. А максимальний крутний момент досягає 738 Н ∙ м.

glm_3

Новий електромобіль розганяється від 0 до 100 км/год. за 3,7 секунди. Максимальна швидкість GLM G4 обмежена на позначці в 250 км/год.

Спереду і ззаду автомобіля встановлено по літій-іонній акумуляторній батареї. Вони забезпечують дальність ходу в 400 км.

Схожі записи