Faraday Future представив електромобіль FF 91 на виставці CES в Лас-Вегасі

electromobile-faraday-future-91-3

Перший комерційний автомобіль від компанії Faraday Future отримав назву FF91 та позиціонується не лише як електромобіль, але й як «розумний» автомобіль, що наділений штучним інтелектом, підключається до мережі та самостійно паркується. Після років очікування, Faraday Future нарешті представило публіці свій електромобіль FF91. Нік Семпсон, віцепрезидент компанії з наукових досліджень та технічних розробок, відкрив пресс-конференцію словами, що сьогодні ми зібрались не просто, щоб побачити новий електромобіль, а щоб «стати свідками нової ери мобільності».

Faraday Future заявили, що їхній електромобіль з місця розганятиметься до швидкості 60 миль на годину (96.5 км/год) всього за 2.39 секунди, що й показали на тест-драйві. До прикладу, Tesla’s Model S набирає таку швидкість з місця за 2.5 секунди.

Семпсон рекламував здатність «Фарадея» підтримувати своїх пасажирів в мережі інтернет, а також декларував неймовірну зручність у використанні штучного інтелекту електрокара. «В незалежності від того, яку платформу чи пристрій ви використовуєте, принесіть своє цифрове життя в салон автомобіля – каже він – Плануйте маршрут вдома разом із FF91. А якщо ви вирішите змінити свій маршрут, надішліть його своїм рідним користуючись лише своїм голосом».

Електромобіль «озброєний» Wi-Fi підключенням.

Віцепрезидент стверджує, що автомобіль й справді розумний. Він відзиватиметься на ваш голос, впізнаватиме водія та вчитиметься, запам’ятовуючи ваш стиль водіння. «Електромобіль FF91 й справді почуватиметься Вашим автомобілем».

Хонг Бей, розробник системи самостійного водіння, сміливо назвав FF91 найрозумнішим автомобілем зі всіх, котрі ви водили. За його словами електромобіль не матиме ключа, адже впізнаватиме власника за обличчям. А якщо ви ненавидите паркуватись, достатньо буде вийти із авто та натиснути клавішу на мобільному додатку Фарадея – автомобіль припаркується сам, без вашої допомоги.

electromobile-faraday-future-91-4

Ця функція була продемонстрована в Лас-Вегасі, електромобіль вдало припаркувався на вільному місці для парковки. Правда, несправедливо було б не згадати й про конфузи, котрі керівництво Faraday Future вважає незначними. Наприклад, в кінці презентації, коли китайський мільярдер Джиа Юетін намагався продемонструвати здатність FF91 до самостійного паркування, електромобіль залишився нерухомим. Містер Джиа, в свою чергу, віджартувався: «схоже, сьогодні вона трохи ліниться».

Щодо продуктивності, електромобіль FF91 здатен пройти 378 миль (608 кілометрів) без підзарядки. Жоден інший електромобіль не може цього зробити. Потужність автомобіля розцінюється в 1050 кінських сил.

Схожі записи