Європейська електровантажівка із запасом ходу 1200 кілометрів?

etruck-startup-1200km

Компанія ETruck Motor, заснована в Будапешті, планує масштабний запуск власних електровантажівок. Офіційні представники компанії повідомили, що вже ведуть переговори із міністерством сільського господарства Угорщини щодо будівництва власної фабрики електромобілів за 10 мільярдів євро!

Перегони в будівництві електромобілів всіх типів йдуть повним ходом. Volvo Trucks і Daimler запускають свої стартами, а Tesla й зовсім представить нам свою першу електровантажівку вже наступного місяця. А тим часом компанія ETruck Motor заявляють, що вже входять до ринку і будуватимуть багатомільярдний завод!

Разом із виходом відео їхньої електровантажівки з’явилось багато суперечливої інформації. З одного боку, багато хто припустив, що під камуфляжем ховається звичайна дизельна вантажівка. Серед аргументів було й те, що у відео чути як працює дизельний двигун, і те, що прототип дуже вже схожий на Mercedes Actros.

А паралельно із цим компанія, за рахунок заяви, відео, та ажіотажу в місцевій пресі, залучила значні нові інвестиції.

Очевидно, так чи інакше, країна намагається підняти своє авто будівництво та, можливо, змагатись із програмами Tesla в Європі.

Згідно заяві компанії, їхня електровантажівка матиме запас ходу 1200 кілометрів на одному заряді.

Схожі записи