ET-One – головний суперник Tesla Semi

Американський стартап Thor Trucks з Лос-Анджелеса, заснований 25-річними підприємцями, показав великий електричний тягач ET-One. Такий автомобіль є потенційним конкурентом Tesla Semi , серійна версія якого з’явиться в 2019 році.

konkurent2

Thor ET-One отримав електричні двигуни канадської фірми TM4. Залежно від модифікації двигуни видаватимуть від 300 до 700 кінських сил.

На даний момент Thor Trucks працює над комплектом акумуляторів для тягача. За попередніми даними, ET-One буде пропонуватися з блоками батарей, що забезпечують запас ходу в 160 і 480 км. Орієнтовна вартість таких машин складе 150 і 250 тис. доларів відповідно.

konkurent1

Thor Trucks був заснований 25-річним підприємцем Дакотой Семлер і його ровесником Джордано Сордоні. До роботи в компанії залучили колишніх фахівців Navistar, BYD і Faraday Future.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

В кінці листопада компанія Tesla Motors представила прототип електричного тягача Semi. Вантажівка буде приводитися в рух за допомогою чотирьох електромоторів, віддача яких поки не уточнюється. На даний момент лише відомо, що при повному завантаженні фура здатна розганятися до 100 км / год за 20 сек., а без вантажу автомобіль набирає “сотню” всього за п’ять секунд.

konkurent3

Орієнтовна вартість тягача в США складе 150 000 і 180 000 доларів. На даний момент Tesla отримала близько 1,5 тис. попередніх замовлень на електричний тягач.

Схожі записи