Елон Маск спустив електромобіль Tesla Model S у свій тунель

tesla_model_s_in_tonel_ecoauto

Не так давно Елон Маск отримав дозвіл від міста Хоторн на будування тунелю під містом протяжністю в 2 милі (3.2 кілометрів). Тепер же виоканчий директор компаній SpaceX та Tesla спустив в своє «підземелля» електромобіль Tesla Model S. Власне, як ви й можете бачити на фото. Це дає нам трохи більше розуміння того, як функціонуватиме тунель Елона Маска.

Перша фаза будівництва тунелю завершена. Вона передбачала вхід в тунель під парковкою SpaceX на глибині в 160 футів (36.5 метрів). Друга фаза мала б сполучити цей вхід і іншим, котрий знаходитиметься із бульваром міста Хоторн на вулиці 120. Відстань між входами в тунель саме склала б 3.2. кілометри.

Рух буде здійснюватись приблизно за таким маршрутом:

tesla_move_in_tonel_under_city_ecoauto

Взагалі, будування тунелю тісно зв’язаний саме із SpaceX, однак Елон Маск знайшов спосіб поєднати тунель із іншою своєю компанією – Tesla.

Boring Company використовуватиме технології Tesla для своєї транспортної системи в тунелі. Це буде свого роду платформа для пересування всередині тунелю приватних (чи не дуже) електромобілів.

Спустивши в тунель електромобіль Tesla Model S Елон Маск опублікував фото із цією подією в своєму Інстаграмі (вище в статті).

Тесла стверджують, що вони можуть домогтися значного зниження витрат за рахунок зменшення діаметру тунелю. Такого зменшення Tesla зможуть добитись завдяки тому, що електромобілі не «заїжджатимуть» в тунель, їх опускатиме спеціальний ліфт із платформою для електромобіля, на цій же платформі електромобіль пересуватиметься до місця призначення завдяки спеціальній «колії». Це все здається фантастичним, але все ж перший електромобіль Елон Маск вже спустив завдяки такій платформі. Для кращого розуміння, як все працюватиме, пропонуємо вам переглянути відео вище.

tesla_on_platform_in_tinel_2_ecoauto

За підрахунками Маска зменшення діаметру тунелю зменшить вартість його будівництва в 3-4 рази. Платформи ,на котрих пересуватимуться електромобілі живитимуться від їхніх акумуляторних батарей.

Схожі записи