Електромобілі MINI випускатимуть в Китаї

Перший електромобіль MINI зійде з головного конвеєра в Оксфорді в 2019 році. У BMW Group припускають, що в подальшому бренд буде дотримуватися цієї тенденції, що зміцнить його позиції на найбільшому ринку електромобілів, в КНР.

min_elektrik

Наступним кроком стане визначення місця для виробництва електричних MINI і обговорення конкретних інвестицій для реалізації проекту. У Great Wall вперше дали офіційне підтвердження того, що ведуться переговори з BMW.

Передбачається, що перший електромобіль MINI створять на основі концепту , який був представлений в рамках автосалону у Франкфурті в 2017 році.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

У BMW відзначили, що плани з Great Wall ніяк не вплинуть на співпрацю з компанією Brilliance. В рамках партнерства вже на двох майданчиках налагоджено виробництво автомобілів, ще на одній випускають двигуни і акумулятори, призначені для машин бренду, що сходять з конвеєра в Шеньяні.

Китай є найбільшим ринком для BMW: у 2017 році баварці реалізували тут приблизно 560 000 автомобілів. Це більше ніж в США і Німеччині разом узятих. У свою чергу для MINI ринок КНР виявився на четвертому місці: китайці в минулому році купили близько 35 000 автомобілів MINI.

Китай планує ввести повну заборону на бензинові і дизельні машини в 2025 році . Таким чином влада КНР хоче поліпшити екологічну ситуацію в країні.

Схожі записи